TågVästtrafik, Västtåg, Reginatåg, dubbelspår, järnväg, pendling, resande
TågVästtrafik, Västtåg, Reginatåg, dubbelspår, järnväg, pendling, resande Bild: Stefan Bennhage

Träd på spåret – stopp i tågtrafiken

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Uddevalla och Öxnered efter att ett träd fallit över en kontaktledning. Under måndags eftermiddagen uppgav Trafikverket att felet ska vara åtgärdat efter 15.30.

ANNONS

Enligt information från Trafikverket så påverkas trafiken på följande stationer:

Uddevalla C, Borås C, Knalleland, Fristad, Borgstena, Mollaryd, Torpåkra, Ljung, Herrljunga, Vedum, Vara, Grästorp, Vargön, Vänersborg C, Öxnered, Strömstad, Skee, Överby, Tanum, Rabbalshede, Hällevadsholm, Dingle, Munkedal och Trollhättan C.

Personal ska ha tillkallats och prognosen från Trafikverket är att det kommer ta minst tre till fyra timmar innan det är åtgärdat.

– Det är mycket riktigt ett träd som har fallit över en kontaktledning och det har ställt till det ordentligt. Prognosen just nu är att det kommer ta minst tre, fyra timmar, säger trafikinformationen på Trafikverket.

På Västtrafiks störningshantering meddelar man att de har en prognos fram till klockan 14 och att det i dagsläget är fyra tåg som berörs och som kommer att ersättas med buss. Resenärer som eventuellt berörs hänvisas till mer info i appen Västtrafik ToGo.

ANNONS

– Trädet ska vara borta från kontaktledningen men det återstår en hel del reparationsarbeten, säger man på Västtrafik störningshantering.

Klockan 15.00 uppgav Trafikverkets presstjänst att prognosen var satt till 15.40. Då ska felet vara åtgärdat och trafiken ska kunna börja rulla som vanligt.

ANNONS