Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tullverket har inrättat ny tipstelefon

Den som vill tipsa Tullverket om information kring smuggling av olika slag ska nu slå ett och samma nummer: 90 114. Den nya linjen är öppen dygnet runt.

Svenska tullen har inrättat en tipstelefon från och med denna måndag där den som har info om smugglingsrelaterad brottslighet exempelvis alkohol, narkotika eller skjutvapen kan höra av sig. Det nya numret är 90 114 och går att ringa under dygnets alla timmar och du som uppgiftslämnare kan välja att vara anonym.

Tidigare har tipsare haft ett flertal olika kontaktvägar att välja mellan, något Tullverket skriver har förvirrat och hämmat inflödet av tips. Därför är också förhoppningen att den nya tipstelefonen kan leda till att fler väljer att höra av sig till tullen.

– Tullverkets kontroller vid gränsen fyller en viktig funktion för att förhindra att narkotika, skjutvapen och andra illegala varor kommer in i landet. Det är självklart att våra möjligheter att stoppa smugglingen ökar om vi har förhandsinformation om den, säger Lars Kristoffersson, chef för Tullverkets brottsbekämpning, i ett pressmeddelande.

Ett tips kan till exempel vara om du som privatperson sett eller hört någonting, eller att du i egenskap av företagare känner till varuflöden som utnyttjas för smuggling.

Den som inte vill ringa kan fortsatt lämna in tips till Tullverket via ett formulär på myndighetens hemsida.