Ludvig Ränsvik besökte Östraboskolan tillsammans med sin mamma eftersom han ville veta mer om teknikprogrammet. Rektor Tomas Ländström gav flera intressanta råd.
Ludvig Ränsvik besökte Östraboskolan tillsammans med sin mamma eftersom han ville veta mer om teknikprogrammet. Rektor Tomas Ländström gav flera intressanta råd. Bild: Ingvar Spetsmark

Öppet hus för de som är osäkra på gymnasievalet.

Under tisdagen ordnades det Öppet hus på de skolor som hör till Uddevalla gymnasieskola så att ge tips och råd till de ungdomar som ännu inte bestämt sig för vilket program som de ska gå i gymnasiet.

ANNONS
|

Ludvig Ränsvik går snart ur grundskolan. Han tog tillfället i akt att besöka Östraboskolan för att få mer information om teknikprogrammet.

– Det är den linje som jag är intresserad av, säger han.

Det var inte så många ungdomar som besökte Öppet hus. Enligt Johan Romberg, rektor på vård och omsorgsprogrammet, är orsaken till detta att Uddevalla gymnasieskola satsat mycket på att informera om de olika programmen under hela läsåret. Det har exempelvis varit öppet hus på Torp.

– De flesta har redan bestämt sig vilken linje de ska gå, säger han.

– De flesta har redan bestämt sig, säger fritidsgården Ann-Christine Persson, fritidspedagog på Agnebergsskolan, som tillsammans med matte och gymnastikläraren Henrik Adler var beredda att berätta om skolan för intresserade ungdomar.

ANNONS

De som besökte Öppet hus hade bland annat möjlighet att titta närmare på skolorna och ställa frågor till de elever, lärare och studie- och yrkesvägledare som fanns på plats på de olika skolorna.

ANNONS