Äldre kvinna rånad på plånbok

En äldre kvinna rånades under tisdagen i Ljungskile på sin plånbok. Gärningsmannen försvann från platsen.

ANNONS
|

En kvinna i 85-årsåldern bestals på sin plånbok under tisdagen av en okänd man i de centrala delarna av Ljungskile. Polis fick larm om det inträffade vid 12:30-tiden, men då ska uppemot 20 minuter ha passerat sedan själva stölden.

– Hon har gått med rollator och det börjar med att mannen ska hjälpa henne ta sig in i fastigheten. När han kommer in i ett garage släpper han intresset för henne och börjar söka igenom hennes väska och tar plånboken, berättar Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

En polispatrull skickades till Ljungskile för att prata med kvinnan, som då uppgav att den misstänkte gärningspersonen talade ett utländskt språk.

ANNONS

– Vi har ett mycket vagt signalement, och inte mycket att gå på just nu, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid Uddevallapolisen vid 18-tiden.

Brottet rubriceras som grov stöld.

Polisen uppmanar nu alla som gjort iakttagelser att kontakta dem via 11414.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något som kan vara kopplat till rånet. Dessutom kan det finnas fler drabbade, och då är det bra om de ringer och anmäler detta till polisen, berättar Lasse Ström.

Kan det röra sig om en rånarliga?

– Än så länge, så har vi bara fått in den här anmälan, men det är inte omöjligt.

Offret ska efter omständigheterna må bra, enligt Lasse Ström.

Ingen har gripits för brottet.

ANNONS