Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagare vill se strängare straff för mordet på Natschki

Flera personer, inklusive åklagaren, har redan överklagat tingsrättens dom efter mordet på Magnus Natschki. Nu har åklagare lämnat in ytterligare överklagan, där han yrkar på strängare straff.

För en vecka sedan överklagade tre av männen som misstänkts för inblandning i kidnappningen av och mordet på Magnus Natschki. Däribland de två morddömda som ville att hovrätten skulle fria dem. Också åklagaren överklagade då domen, och menade att straffet för en 34-åring och en 42-åring skulle skärpas.

LÄS MER: Flera överklagar domen efter mordet på Natschki

Nu har åklagaren lämnat in ytterligare två överklaganden. Det gäller de två morddömda männen som i tingsrätten dömdes till 10 respektive 12 års fängelse.

– Min spontana första tanke kring domen var att straffen ligger lägre än vad jag yrkade på, sa åklagare Mats Sällström i samband med att domen meddelades veckan före jul.

För den 20-åring som enligt tingsrätten filmade mordet på Magnus Natschki med en mobiltelefon yrkar åklagaren på 14 års fängelse i stället för tolv år.

Vad gäller 22-åringen som utdelade de dödande yxhuggen menar åklagaren att han inte befunnit sig i en nödsituation, vilket mannen hävdar. 22-åringen har förvisso anmält sig själv och lämnat viktiga uppgifter för utredningen, men "Magnus Natschki har berövats livet på ett mycket hänsynslöst sätt, som kan jämställas med en ren avrättning", menar åklagaren och vill att hovrätten skärper straffet för 22-åringen, utan att nämna med hur mycket. Under tingsrättsförhandlingarna yrkade han på 15–16 års fängelse.