Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Uddevallabo misstänks ha stängt in sina barn. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT
En Uddevallabo misstänks ha stängt in sina barn. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Åtalas för att ha låst in sina barn

En Uddevallabo misstänks för två fall av olaga frihetsberövande. Han misstänks ha låst in sina två barn genom att ta bort dörrhandtag.

Brotten som mannen nu åtalas för ska ha ägt rum mellan 2015 och 2017. Det var socialtjänsten som polisanmälde mannen då det fanns en misstanke om att mannen gjort sig skyldig till grov fridskränkning mot sina barn. De misstankarna lades senare ner av åklagare, och i stället kom han att misstänkas för två fall av olaga frihetsberövande, mindre grovt brott.

Frihetsberövandet ska enligt åtalet ha bestått i att mannen vid två olika tillfällen stängt dörren och tagit bort dörrhandtaget till det rum där barnen befann sig. Barnen var vid de tillfällen de utsattes i 7-årsåldern respektive 13-årsåldern. Det äldre av barnen ska ha fått hjälp av en kompis att komma ut, och att denne då hittat ett dörrhandtag på en köksbänk.

Den åtalade mannen, som är i 50-årsåldern, förnekar brott.

– Hon slängde igen dörren och då åkte handtaget ut med den fyrkantiga axeln som är på alla dörrar, så då kom hon inte ut själv. Jag satte i handtaget och öppnade direkt, har han uppgett i polisförhör.