Åtalas för att ha spottat på busschaufför

En man i 20-årsåldern misstänks för bland annat misshandel, ofredande och skadegörelse för över 10 000 kronor. Dessutom ska han ha spottat på en busschaufför och åtalas för förgripelse mot tjänsteman.

ANNONS

Mannen åtalas för en rad brott som ska ha begåtts från hösten 2017 till våren 2018, i såväl Uddevalla som Göteborg. I Göteborg ska mannen ha sparkat och knäat två ordningsvakter som försökte avlägsna honom från ett försäkringsbolags kontor, och åtalas efter händelsen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

I Uddevalla handlar det om ett flertal olika åtalspunkter, bland annat flera fall av skadegörelse under mars och april i fjol: Dels i polishuset på Lagerbergsgatan där han ska ha förstört en spegel, dels i en bostad i Uddevalla där han vid två olika tillfällen förstört såväl inredning och hemelektronik som en ytterdörr. Kostnaden för skadorna som uppkom beräknas uppgå till över 16 000 kronor. På bostadsadressen ska mannen också ha hotat och misshandlat två personer.

ANNONS

Spottade godis på kvinna

Mannen åtalas också för att i december 2017 ha ofredat en kvinna, genom att bland annat ha spottat godis på henne. I slutet av mars året därpå ska han också ha spottat på en busschaufför vid hållplats Sälghugget. Enligt åklagarens beskrivning var detta för att hämnas på chauffören som hade nekat mannen att åka med bussen. Händelseförloppet filmades av bussens övervakningskamera.

Den misstänkte förnekar de flesta brotten han åtalas för, men han har erkänt några fall av skadegörelse, samt att han förgripit sig på busschauffören.

ANNONS