Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En av de nu åtalade männen dömdes nyligen för medverkan i guldrånet i Uddevalla i augusti. Bild: Polisen

Åtalas för rån – misstänks ha stulit surfplatta och taxibil

En av de misstänkta är en av de dömda guldrånarna. Nu åtalas han och två andra för taxirånet i Ljungskile.

Det var i januari polisen larmades till ett rån i Ljungskile. Nu åtalas tre män för rån och för att ha stulit taxibilen.

I förhör har taxichauffören berättat hur han fick en beställning om en körning till Göteborg. När chauffören kom för att plocka upp passagerarna ska bilen ha omringats av en grupp med flera personer. 

Tre personer misstänks nu för att ha dragit ut chauffören från bilen, hotat chauffören och stulit bland annat mobiltelefoner och en surfplatta. Enligt åtalet ska en av personerna ha hotat chauffören genom att säga något liknande "om du gör som vi säger kommer du hem till familjen". Enligt förundersökningen har taxichauffören lyckats trycka på överfallslarmet. 

Tidigare dömd

Två av dem som nu åtalas är unga, under arton år, och en av dem har tidigare dömts för guldrånet i Uddevalla. 

En av personerna ska ha varit maskerad vid rånet. Killarna åtalas också för att ha tagit taxibilen och misstänks för grovt tillgrep av fortskaffningsmedel. 

Åklagaren tycker att brottet ska ses som grovt eftersom det varit ett rån. Hotet ska enligt åtalet ha verkat akut för taxichauffören som utsattes. 

Från början misstänktes så många som fyra personer. Den tidigare dömde guldrånaren häktades efter rånet i Ljungskile. Men de andra var på fri fot med hänsyn till deras unga ålder. Nu är det alltså tre av dem som åtalas. Alla tre förnekar brott. 

LÄS OCKSÅ: Fängelse för guldrånare