Matmarknaden 2018.
Matmarknaden 2018. Bild: Edvin Bergström

Åter dags för matmarknad i Uddevalla

En grekisk gyro, en ungersk langos eller en bit fudge från England. Valmöjligheterna är många när matmarknaden åter igen intar staden, och Norra Hamngatan.

ANNONS
|

På onsdag är det dags för International Food Festival att inta Uddevalla med kulinariska upplevelser från olika hörn av världen. I dagarna fyra samsas knallarna om plats längs vattnet på Norra Hamngatan. Det är andra året som matmarknaden håller till där och inte på Kungstorget, som tidigare.

Enligt Anjam Nagi på Uddevalla centrumutveckling, fungerar marknadens placering bättre nu än tidigare.

– Vi känner att valet av plats känns mycket mer uppskattad, vi har valt att fortsätta där även i år, säger han.

International Food Market Uddevalla 2018
International Food Market Uddevalla 2018 Bild: Edvin Bergström

"Ett trevligt inslag"

På onsdag startar alltså festivalen igång och det går att köpa allt från paella från Spanien, en fransk ost eller en tysk korv. Tillställningen brukar locka många besökare, nästan 30 000 enligt Uddevalla kommun. Anjam Nagi på Uddevalla centrumutveckling har upplevt en positiv respons från besökare från föregående år.

ANNONS

– De tycker att det är ett trevligt inslag, och ett spännande utbud, säger han och menar att Norra Hamngatan tillför något till festivalen:

– Folk tycker om den, det är en trevlig och mysig gata att hålla aktiviteten på.

Ett vardagsrum i stan

Conny Ringblom, ordförande i Uddevallas centrumutveckling, är hoppfull inför marknaden som blivit mer eller mindre en tradition.

– Mina förväntningar är att det blir samma fest som förra året, säger han och menar att festivalens placering närmare vattnet har gynnat staden.

– Folk satt efter kanalen, det blev en folkfest! Det är vårt vardagsrum i stan.

Öppettider International Food Festival 2019

Onsdag 31/7 - fredag 2/8: 10.00-18.00

Lördag 2/8: 10.00 - 16.00

ANNONS