Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare elever och lärare på Källdalsskolan har testat positivt för covid-19. Bild: Erik Zienau
Ytterligare elever och lärare på Källdalsskolan har testat positivt för covid-19. Bild: Erik Zienau

Ökad smitta på Uddevallaskola – ytterligare två årskurser skickas hem

Ytterligare elever och lärare på Källdalsskolan har testat positivt för covid-19. Från och med onsdag övergår därför hela mellanstadiet till undervisning på distans.

På tisdagen hade tolv elever och fem personer ur personalen på Källdalsskolan i Uddevalla testat positivt för covid-19. På grund av den kraftiga smittspridningen övergick årskurs fem till distansundervisning – ett beslut som skulle gälla till och med torsdag den 29 april.

Men efter att fler elever och lärare på skolan nu testat positivt för smittan tvingas ytterligare två årskurser övergå till distansundervisning.

– Den utlösande faktorn är att vi har svårt att bemanna. Men det handlar också om att minska smittspridningen, säger Ulf Hjortsfeldt, rektor för årskurs 4-6 på Källdalsskolan.

På onsdagen var 16 personer ur personalen, varav flera lärare, frånvarande på skolan. Ungefär ett tiotal av dessa hade testat positivt för smittan enligt, Ulf Hjortsfeldt. Den pressade situationen har lett till att skolledningen tvingats pussla med personalen för att få bemanningen att gå ihop. Fritidspersonal kommer behöva täcka upp för ordinarie lärare vilket gör att även fritids öppettider kommer att påverkas.

Till och med onsdag nästa vecka, den 5 maj, stänger skolans därför fritids klockan 16 på eftermiddagarna och håller stängt under mornarna.