Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arild Aaserud öppnar upp för ett nytt badhus i centrum.  Bild: Edvin Bergström
Arild Aaserud öppnar upp för ett nytt badhus i centrum. Bild: Edvin Bergström

Öppnar upp för ett nytt badhus i centrum

Den norska entreprenören Arild Aaserud öppnar upp för att bygga ett badhus i centrala Uddevalla om han får tomten gratis. Men svaret från kommunalrådet Christer Hasslenäck (UP) är tydligt.
–Vi har inga avsikter att skänka bort tomten, säger han.

Turerna kring badhuset i Uddevalla fortsätter. För några veckor sedan kunde Bohusläningen avslöja att den norska entreprenören hade planer på att bygga ett äventyrsbad i samband med ett hotell vid Torp köpcentrum. Något som han nu öppnar för att istället flytta in till Uddevalla centrum.

– Vi är villiga till att flytta in detta till centrum för att lyfta centrum, säger Arild Aaserud till P4 Väst.

Tomten gratis

Badhuset som Arild Aaserud vill bygga ska innehålla flera olika aktivitetsbad. Bland annat finns det planer på en 50-meters lång simbana och ett äventyrsbad i samband med ett hotell men han har också ett krav – han vill ha tomten gratis.

– Vi har skrivit att om vi får en tomt där det gamla badhuset ligger så kan vi tillrättalägga en simarena med en 50-metersbana, äventyrsbad och hotell.

Kommunstyrelsens ordförande Christer Hasslebäck (UP) säger att kommunen inte har några planer på att skänka bort tomten gratis.

– Nej, vi har inga avsikter att göra det. Placeringsmässigt är den tomten en av kommunens absolut bästa, säger han till Bohusläningen.

Intresset för tomten är sedan tidigare väldigt stor, det bekräftar Christer Hasslebäck för tidningen.

– Det finns ett stort intresse från några fastighetsbolag, men steg nummer ett i det här att detaljplanen måste bli färdig först. Och den bör vara klar innan sommaren, berättar Hasslebäck.