Öppnar upp på nytt efter översvämningen

Översvämningen gjorde att de tvingades stänga. Men nu har Pingstkyrkans Second handbutik öppnat igen och i en nyrenoverad lokal.

ANNONS
|

– Det har blivit en mer öppen och ljusare planlösning än tidigare, berättar Hanna Lindeskär som är nya butikschef från januari. Pingstkyrkans second handbutik har funnits på Bastiongatan i många år och det har blivit en tradition för många att gå dit för att fynda.

– Man kan säga att det blivit en samlingsplats. Här kommer inte bara folk som vill fynda utan också de som bara vill sitta i caféet och prata med varandra.

På senare tid har butiken ökat sina öppettider från en till tre dagar. Men trots det är lördagarna fortfarande heliga för många besökare. Hanna Lindeskär tror det beror på att de alltid haft öppet på just lördagar. Det är till och med så att folk står ute och väntar redan en timme innan öppning.

ANNONS

Men när butiken drabbades av översvämning i sitt personalrum och på parkeringen var de tvungna att stänga tillsvidare. Då tänkte Hanna Lindeskär att det var tur i oturen att översvämning kom precis då när de ändå skulle utforma butiken på nytt.

Nu har butikenstartati gång igen och Hanna Lindeskär poängterar vikten av alla människors engagemang, vilket gör det möjligt att bedriva second hand verksamheten.

– Här behövs ständigt flera frivilliga medarbetare, tillägger hon.

Det bästa tycker hon är alla olika människor som träffas på en och samma plats. Från kunden, volontären till de som vill lämna gåvor.

– Det är ett bevis på att detta är så mycket mer än bara en butik.

ANNONS