Öringpremiären inget skämt för fiskarna

Öringpremiären är ett säkert vårtecken på Västkusten och det är ett event som brukar locka många fiskare. För Fredrik Hellström var premiären en lyckad tillställning.
– Jag har landat tre öringar och fått fem hugg, säger han.

ANNONS

På måndagen var det öringpremiär, något som vanligtvis brukar locka många fiskare. För Fredrik Hellström, en av de få fiskare som var på plats ute vid Bodele, har fisket varit en stor del av livet de senaste 30 åren och öringpremiären är något han inte missar.

– Jag var här redan 05:40 imorse. Vanligtvis brukar det vara ganska mycket folk ute på premiären, men i dag har jag bara sett fem fiskare under hela dagen, säger han.

"Verkar det som att betydligt fler folk är ute"

Trots att det är få fiskare ute just i dag ser Fredrik Hellström att intresset för flugfiske är något som ökat markant de senaste åren.

ANNONS

– Vad jag kan se personligen verkar det som att betydligt fler folk är ute och flugfiskar nu för tiden, säger han.

Att fisket har ökat tror han beror mycket på att det är en relativ billig hobby och att det är något som hela familjen kan göra tillsammans. Han menar även att fler längtar efter att få komma ut till naturen och lugnet.

Tips för dig som vill börja fiska

Ökningen ser Fredrik Hellström som något positivt och han har några råd till den som är sugen på att testa.

– Börja inte med att köpa dyr utrustning. Kör på det billiga tills du märker om fiske är något för dig. Och ge det lite tid, för när första hugget kommer, då är du fast, säger han.

ANNONS