Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
P4 Väst slog rekord under insamlingen till Världens Barn. Bild: P4 Väst

Över 60 miljoner samlades och skramlades till Världens Barn

Under förra veckan genomfördes den stora spurten i årets stora välgörenhetsinsamling. P4 Väst, med sitt säte i Uddevalla, slog nytt rekord och blev radiokanalen som drog in allra mest under Sveriges Radios telefoninsamling.

– Fantastiskt roligt det här och det är en härlig kraftsamling på redaktionen där alla drar åt samma håll. Till slut lyckades vi få in 534 000 kronor på en vecka men framförallt vill vi givetvis tacka alla som bidrog, det var många gjorde det här möjligt, säger Peter Sundblad, kanalchef på P4 Väst.

Samtliga P4-kanaler i Sverige är med och samlar in till Världens Barn. P4 Väst var den kanal som drog in mest genom telefoninsamling men två andra kanaler var bättre om man ser på totala summan som samlades in.

– Halland och Skaraborg var lite starkare men vi ser det som att Västsverige dominerade, säger Sundblad.

"Blir helt tagen av allt engagemang"

Totalt sett drog Sveriges Radios P4-kanalerna in nästan sju miljoner. I fredags höll SVT sin årliga tv-gala för ändamålet där cirka 30 miljoner drogs in och när samtliga insamlingar har räknats uppgår årets summa nu till 61,4 miljoner kronor.

Pengarna fördelas sedan på fler än 50 projekt som organisationen genomför runt om i världen med fokus på barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

– Det är kulmen nu men kampanjen fortgår hela vägen till nyår. Men man blir helt tagen av allt engagemang som finns över hela landet. Det är en fantastisk rörelse av givmildhet som växer sig starkare och starkare, säger Niclas Lindgren, ordförande riksinsamlingen för Världens Barn.