Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

2019 års Wild 'n Crazy flyttar på sig

En av Uddevallas största fester "Wild n' Crazy" river igång nu på lördag. Då väntas stan ännu en gång invaderas av mullrande amerikanska bilar och rock n' roll-musik. Nytt för i år är dels att festen flyttat till Glimminge motorstadion och att man för första gången välkomnar A-traktorer.

Gokart, bilcruising och Epa-traktorer är några av många saker som står på listan när utställningen öppnar upp klockan 12 på lördag.

Under dagen ges möjlighet för alla att rösta på sina favoritbilar. Förutom cruising och tipspromenader kommer det dessutom att finnas hårfrisörer under dagen för de som vill passa på att skaffa sig en rockig frisyr när man ändå är i farten.

Festen fortsätter sedan sent in på söndagsnatten, då tre rock n' roll-band, The Chuck Berry mania, The Southbounds och Pistol Packing Quartet, står för musiken.

Flyttar till ny plats

På senare år har Wild n' Crazy haft så många besökare och utställare att platsbrist har uppstått, vilket ha gjort att de behövt flytta till en ny plats med större utrymme. I år hålls evenemanget vid Glimminge motorstadion i Uddevalla – och för första gången är även Epa- och A-traktorer bjudna till festen.

– Nu när vi har mer plats kan vi lika gärna låta Epa-traktorerna vara med, det får de aldrig annars. Vi tänker att det kan vara bra att bjuda in ungdomarna också, de kan ju vara blivande ägare till amerikanare så småningom, säger Rolf Rodin, organisatör för evenemanget.

Wild n' Crazy hålls alltid på lördagar varje år under vecka 33.