Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jubileum. Naturligtvis blir det seglingsuppvisning när föreningen Allmogebåtar firar Bassholmendag för 40:e gången nu på lördag.

40-årsjubileum för Bassholmendag

I 40 år har Allmogebåtar haft sitt firande på Bassholmen. Och på lördag är det dags igen. Det blir ett traditionellt firande med uppvisning av träbåtar både på land och i sjön.

– Eftersom det är jubileum skulle vi förstås haft något alldeles extra att bjuda på. Men det blir ett firande i återseendets tecken, säger Kjell Fjellsson, som varit med i alla år.

Men nytt för i år är i alla fall att föreningen Allmogebåtar säljer ut lite av de saker de samlat på sig genom åren. Efter tillåtelse av dem som skänkt sakerna säljer man nu föremål för att få in pengar till föreningen.

Det blir pyssel för barn, där de får prova på att göra knopar och fiska krabbor. Man kan se tillverkning av åror och se repslagning eller bara gå runt och njuta av miljö, dofter och vackra båtar. Traditionsenligt blir det uppvisning av träbåtarna i vattnet utanför Bassholmen.

Den som vill åka dit tar antingen Byfjorden från Uddevalla, Harry från Lysekil eller bil till Kärlingesund där det är vidare transport med småbåtar ut till Bassholmen.