Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I samband med att rånaren ryckte guldkedjan hamnade 95-åringen på marken. Bild: Filip Landqvist
I samband med att rånaren ryckte guldkedjan hamnade 95-åringen på marken. Bild: Filip Landqvist

95-årig man rånad i Uddevalla – polisen söker vittnen

Vid 17-tiden på fredagen blev en 95-årig man påhoppad och rånad på en guldkedja utanför Willys i centrala Uddevalla. Polisen söker nu vittnen till händelsen, och en privatperson har utlovat 10 000 kronor för tips som kan leda till att gärningsmannen identifieras.

En man i 95-årsåldern blev rånad på Norra Drottninggatan i Uddevalla under fredagen. Mannen befann sig utanför matbutiken Willys när en yngre man plötsligt flög på mannen.

– En yngre individ som ryckte av en grövre guldhalskedja från den äldre mannen. Det är fult att ge sig på någon född 1925. Vi söker den misstänkte, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

I samband med att rånaren ryckte guldkedjan hamnade 95-åringen på marken. Men mannen ska ha klarat sig utan några allvarliga skador.

– Han hade ont runt halsen, blivit något sår. I övrigt var han i god vigör och vi har kört hem honom, säger Lars Ström.

Ett flertal polispatruller kallades snabbt till platsen. Polisen har även sökt med hund men inte hittat någon misstänkt. Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten.

– Vid 17.15 utanför Willys lär det ju ha varit en del folk i rörelse. Vi har varit i kontakt med några vittnen men om det finns fler som har sett något får de gärna höra av sig till 114 14, säger Lars Ström.

Vid lunchtid på lördagen var fortfarande ingen gripen för rånet.

Värt 10 000 att gripa rånaren

Händelsen har väckt kraftiga reaktioner i Uddevalla. En av de som känner avsky inför brottet är 30-åriga Naim Murseli. Nu har han gått ut på sociala medier och erbjuder 10 000 kronor ur sin egen ficka till den som kan lämna information till att den skyldige identifieras och åtalas.

Uddevallabon Naim Murseli erbjuder 10 000 kronor ur egen fick som belöning för tips som kan leda till att åldringsrånaren grips.
Uddevallabon Naim Murseli erbjuder 10 000 kronor ur egen fick som belöning för tips som kan leda till att åldringsrånaren grips.

– När jag såg att man rånat en stackars 95-årig man så reagerade jag starkt på det. Eftersom jag inte var på plats när det hände och inte kunde hjälpa till där så kände jag att jag ändå vill göra nåt för den här gamle mannen. Och det jag kan göra är att utlysa en belöning, en personlig donation, säger han.

Han berättar att den utfästa belöningen var en spontan reaktion, och att han hoppas att det kan hjälpa polisen få in viktig information. För det finns någon eller några i Uddevalla som vet vem rånaren är, det är han övertygad om.

– Det viktiga är inte jag utan att 95-åringen får upprättelse, och kanske tillbaka sitt smycke efter den här händelsen. 10 000 är inte mycket pengar jämför med vad det är värt att gripa gärningsmannen, säger Naim Murseli.