Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: A-traktorn på bilden har inget med händelsen att göra.  Bild: Christer Olofsson/TTELA
Arkivbild: A-traktorn på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Christer Olofsson/TTELA

A-traktor besköts och prejades av vägen i Ljungskile

Under natten till söndagen blev en A-traktor prejad av vägen av en annan bil. En person eller personer från den andra bilen ska även ha slagit mot rutan med en kofot och avlossat skott mot A-traktorn.

Det var efter midnatt under söndagsnatten som en a-traktor prejades av vägen av en annan bil i Ljungskile.

En person hängde sig ut genom en ruta och slog på målsägarens fordon med en kofot i farten medan ett annat fordon körde om och tvingade målsägaren att stanna sitt fordon, skriver polisen i sitt pressmeddelande. Men det är oklart i nuläget huruvida det är ett eller flera fordon som har attackerat A-traktorn, enligt polisens jourhavande förundersökningsledare Lars Ström. Under tumultet som uppstod på platsen ska någon ha visat ett pistolliknande föremål och personen i A-traktorn ska ha hört skott avlossas.

– Om det är ett riktigt vapen eller någon form av ”soft airgun” vet vi inte, men det skedde i samband med prejningen, säger Lars Ström.

Enligt polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler ska en dispyt ha uppstått under en bilträff på Torps köpcentrum utanför Uddevalla. Det var mellan midnatt och ett på natten som A-traktorn lämnade bilträffen på Torp och åkte till Ljungskile, där de blev attackerade av den andra bilen. Men enligt jourhavande förundersökningsledare Lars Ström är inte sambandet glasklart.

– Vi vet inte om de känner varandra. Det är oklart vad som utlöst det, om det var något som hände på Torp eller tidigare, säger han.

Det var fyra personer som satt i A-traktorn som är i 17- och 18-års åldern, enligt Lars Ström. A-traktorn fick skador efter händelsen, men ingen person skadades.

– De var väldigt skärrade, det var lite kaotiskt, säger Lars Ström.

Händelsen rubriceras nu som grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt skadegörelse. Polisen jobbar vidare med uppgifterna och ska höra målsägare och vittnen om händelsen.

Texten uppdateras