Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

A-traktorer välkomnas till bilträff

När organisationen Rock´n Roll West arrangerar den årliga veteranbilsutställningen "Wild and Crazy" i år (17/8) välkomnar man för första gången A-traktorer. – De har ju också blivit så många, att man nästan kan tala om en folkrörelse, säger Rolf Rodin.

Han har varit med i organisationen sedan starten och som i år håller sitt artonde evenemang. Detta har med åren blivit så uppskattat, att man på grund av platsbrist nu flyttar evenemanget från grusplanen inne på I17 till motorstadion på Glimmingen.

– Vi brukar numera få så många besökare och utställare av gamla amerikanska bilar, att platsbrist uppstått. Det är ju roligt, men har tvingat oss att flytta. Därför kan vi nu också bjuda in A - traktorägare, att ställa ut sina bilar. Många av dem är ju rena konstverken, menar Rolf Rodin.

– Sedan ser vi ju deras bilintresse också i ett större perspektiv. För det är nog de som senare intresserar sig för stora amerikanare, som ju är föreningens huvudintresse.

Rock´n Roll West hade i fjol 365 medlemmar. Arrangemanget med bilutställningen brukar dra till sig många gamla bilekipage från hela Västsverige. Det handlar företrädesvis om amerikanska stora bilar. Bilfesten brukar ackompanjeras av rockabilly-musik och besökarna klär sig gärna i 50-talskläder. Levande musik brukar finnas inne på området.

– I år kommer de A-traktorer som infinner sig att få en egen utställningsyta och jag är säker på att det finns många som tycker att det är kul att se på de här ungdomarnas bilar också, säger Rolf Rodin.

– Även bilarna i det här nya inslaget kommer att kunna få pris för "finaste bil" och liknande.