Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ali Saghi vann den afghanska versionen av Idol och gästar nu Uddevallakalaset Bild: Pressbild
Ali Saghi vann den afghanska versionen av Idol och gästar nu Uddevallakalaset Bild: Pressbild

Afghanska Idol–vinnaren till Uddevallakalaset

Ali Saghi gjorde succé när han vann "Afghan Star", den afghanska versionen av Idol. Nu har Studiefrämjandet sett till att han står på Stora scenen på Uddevallakalaset och de hoppas locka människor med olika bakgrund till spelningen.

Det är ett samarbete mellan Uddevallakalaset och Studiefrämjandet som ligger bakom bokningen. Studiefrämjandet jobbar mycket med integration genom musik och idén till att boka just Ali Saghi kom från Mohammad Jawshani på Studiefrämjandet.

– Han är väldigt känd bland afghaner efter sin medverkan i Afghan Star. Jag hoppas det kommer en blandning av människor med olika bakgrunder, säger Mohammad Jawshani.

Arrangörerna av Uddevallakalaset ville göra något speciellt och tyckte Mohammads idé lät som en spännande bokning. Kent Vikmo, projektledare för Uddevallakalaset, tror spelningen kan locka mycket folk.

– Jag tror det kommer mycket ungdomar och personer från städerna runt omkring. Det är ett oprövat kort för våran del men det ska bli spännande, säger han.

Studiefrämjandet har tidigare arrangerat flera konserter, vilket brukar locka stor publik. Bokningen på Uddevallakalaset blir deras största hitintills.

– Jag tror det kommer ganska mycket folk, det brukar vi ha, säger Mohammed Jawshani.

Ali Saghi, som är från Västerås, var med i Afghan Star 2015 och gjorde succé. Under tävlingen hade han ett stort stöd från Sverige men även runt om i Europa. Han gör både modern pop och afghansk folkmusik. Även Ali Saghi själv jobbar mycket med integration.

– Han hjälper ensamkommande barn via musiken och hans band består av personer med olika bakgrund, säger Mohammad Jawshani.

Ali Saghi spelar på lördag, den 27 juli, klockan 18 på Stora scenen.