Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Erika Arnadottir Nordstrom

Aktivitetsparken kommer allt närmare

Skejtare och klättrare och den som vill kommer snart kunna ha egen park att gå till. Nu är upphandling igång.

Redan i våras kunde Bohusläningen berätta om planerna för en så kallad aktivitetspark. Det handlar om en yta på cirka 1 000 kvadratmeter, som ska göras i ordning till en aktivitetspark.

Platsen är redan bestämd. Det handlar om den asfalterade parkeringen, bakom bangolfen i Skeppsviken och bredvid platsen där skulpturen "Syrisk häst" står.

– Förhoppningen är att vi ska kunna lägga grunden till det här redan nu till våren, säger Anna Reinhardt, enhetschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Uddevalla.

Dialog med föreningar

Redan tidigare i år har förvaltningen träffat representanter för exempelvis Uddevalla gymnastik och parkour, skejtare och Uddevalla klätterklubb.

Där har man fått idéer och tankar på vad klubbar och utövare själva efterlyser för yta att genomföra sina aktiviteter på.

– Självklart vill vi ha en dialog med de här föreningarna, säger Anna Reinhardt.

Hon berättar att förvaltningen fick uppdraget av kommunfullmäktige. Förvaltningen har sedan dess skissat på hur en aktivitetspark kan se ut.

Inte klar i år

– Nu har vi kommit så långt att vi har lagt ut uppdraget att anlägga aktivitetsparken på upphandling. Aktivitetsparken kommer inte stå klar i år. Men i början av nästa år hoppas vi att den är klar, säger Anna Reinhardt.

Hon betonar att aktivitetsparken kommer att vara öppen för alla. Och kostnadsfri.

– Det kommer också finnas någon form av scen. Vi utreder också möjligheten att kunna låta de som är där lyssna på musik