Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fastighetsägaren till Ljungskile turisthotell vann budgivningen av det så kallade al-Qaida-huset. Bild: Lena Garnold

al-Qaida-hus köpt av Ljungskilebo

Det uppmärksammade timmerhuset i Storuman som gått under namnet al-Qaida-huset har sålts på auktion. Den som kom med det vinnande budet var företagaren och fastighetsägaren Magnus Olsson i Ljungskile, rapporterar Ljungskile Nyheter.

Timmervilla med boyta på 203 kvadratmeter på en stor naturtomt som sluttar ner mot vattnet. Så beskriver Kronofogden den nu sålda fastigheten utanför Storuman som 2006 fick namnet al-Qaida-huset.

Namnet kom till efter att det uppdagats att huset ägdes av den som pekats ut att vara Usama bin Ladins finanschef. Mannen greps 2002 i Spanien och sedan dess har huset stått tomt. Mannen som ursprungligen kommer från Algeriet dömdes 2006 till tio års fängelse för samröre med terroristorganisationen Al-Qaida.

Budgivning slutade på 1,6 miljoner

Sedan huset övergavs beskrivs det som att det stått och förfallit de senaste 17 åren och även har vandaliserats. Men det hindrade inte de många intressenter som var redo på Kronofogdens auktionen i slutet av augusti. Närmare 30 intresserade samlades på plats och via direktlänk fanns det ytterligare intressenter med från 13 olika orter i landet, enligt SVT Nyheter.

Utgångspriset hos Kronofogden var 500 000 kronor men slutpriset landade på 1,6 miljoner kronor. Och den som vann budgivningen var Ljungskilebon och företagaren Magnus Olsson. Till Ljungskile Nyheter berättar han om sina planer.

– Det behöver ju renoveras. Det är ett bostadshus, det blir inte samma verksamhet som tidigare. Vi sysslar inte med terrorism eller så. Huset har en väldigt fin stomme så antingen behåller vi det på plats eller så flyttar vi det till en annan plats, säger Magnus Olsson till Ljungskile Nyheter.

Fastigheten är byggd i rundtimmer 1998 och har en boarea på 203 kvadratmeter, samt en mindre stuga på 39 kvadratmeter och en garagebyggnad på 78 kvadratmeter. Den obebyggda naturtomten är 1 939 kvadratmeter.

Bohusläningen har sökt Magnus Olsson.