Äldre kvinnor utsatta för bedrägerier

Under torsdagseftermiddagen och kvällen har två äldre kvinnor i Uddevalla blivit utsatta för bedrägerier. Nu går polisen ut med en varning.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En person kontaktade kvinnorna och förklarade att någon hade använt deras bankkort, och att man var tvungen att hämta upp korten för att kunna kontrollera dem.

Personen skickade därefter en annan person hem till kvinnorna – som tog deras bankkort samt smycken från lägenheterna.

Enligt polisen ska man senare ha gjort ett kontantuttag, men i nuläget finns det inga uppgifter om hur mycket pengar det handlar om.

Händelserna utreds som bedrägeri och nu går polisen ut med en varning.

”Polisen arbetar med ärendena och vill varna för att fler kan bli uppringda. Ring i så fall polisen på 112”, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS

Liknande händelser har tidigare inträffat i Uddevalla och så sent som i slutet av maj greps tre kvinnor efter ett misslyckat bedrägeriförsök mot en man i 80-årsåldern. I det fallet hade mannens barn anat oråd och larmat polis som sedan väntade på att bedragarna skulle dyka upp.

LÄS MER:Åldringsbedragare på turné greps vid offers hem i Uddevalla – tre kvinnor åtalas

LÄS MER:20 personer ställs inför rätta i jätterättegång efter miljonbedrägerier mot äldre

LÄS MER:Uddevalla Energi varnar för bluff-sms

ANNONS