Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anhöriga till två av mordoffren har överklagat dödsdomen eftersom de vill ha ett högre skadestånd. Bild: Lasse Edwartz
Anhöriga till två av mordoffren har överklagat dödsdomen eftersom de vill ha ett högre skadestånd. Bild: Lasse Edwartz

Anhöriga kräver högre skadestånd för trippelmord

Nyligen dömdes Martin Saliba till döden i en domstol i Libanon för trippelmordet i Uddevalla 2015. Nu har anhöriga överklagat domen eftersom de kräver mer i skadestånd.

– Vi kräver att Martin och Mark Saliba tillsammans ska betala ett skadestånd på 400 000 dollar (cirka 3,5 miljoner kronor), säger advokat Normen Halawi i en intervju i tidningen GT.

För knappt två veckor sedan dömdes Martin Saliba, 25 år, till döden av en domstol i Libanon för det uppmärksammade mordet på tre unga människor i Uddevalla. Straffet har omvandlats till livstids straffarbete eftersom Libanon inte längre verkställer dödsdomar.

En del av domen handlar om att Martin Saliba tillsammans med sin bror Mark Saliba som avtjänar ett livstidsstraff i Sverige tillsammans ska betala 300 000 kronor till anhöriga till två av offren.

– Vi är missnöjda med skadeståndsdelen. Vi tycker att skadan som bröderna Saliba har orsakat för offrens anhöriga är oersättlig. Men med tanke på den ekonomiska biten och vad familjerna har gått genom måste de få ett högre skadestånd. Vi kräver att Martin och Mark Saliba tillsammans betalar skadestånd på 400 000 dollar till två av de tre offrens familjer, säger advokat Normen Halawi på al-Mosawis advokatbyå i Beirut till tidningen GT.

Bohusläningen har varit i kontakt med en av mordoffrens anhöriga som bekräftar att man vill ha ett högre skadestånd än vad som står i domen.