Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Samhalls Olivia Linde och vinnaren Ann-Kristin Karlsson i mitten omgivna av (från vänster) Mary Mbye, Marinka Birindzhieva, Martina Björkhammar, Ann-Charlotte Bäckevik, Juan Vega, Yvonne Corneliusson, Celalettin Keyifcatan och Gert Nilsson.

Ann-Kristin Karlsson på Torp får pris av Samhall

Hon svarar i telefon, håller kontakt med entreprenörer och hyresgäster samt jobbar med sociala medier. Nu har Ann-Kristin Karlsson, koordinator på Torps centrumkontor, utsetts till regionvinnare av Visa vägen-priset i kategorin årets eldsjäl.

Samhall står bakom priset och har engagerat en namnkunnig jury bestående av bland annat prins Daniel, ärkebiskop Antje Jackelén och LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Efter nomineringar och omröstning, står det klart att Ann-Kristin Karlsson får priset som årets eldsjäl på västkusten, en av nio regioner i landet.

Hur känns det att bli utsedd till regionvinnare?

– Jag är inte van vid att bli uppmärksammad på det viset så det känns både roligt och lite generande. Man tycker inte att det man själv gör är så märkvärdigt.

Enligt motiveringen har Ann-Kristin Karlsson skapat en positiv och välkomnande arbetsplats genom engagemang och målmedvetet arbete för inkludering.

Vidare har hon har en naturlig förmåga att se sina medarbetare, står det bland annat:

"Hon vet vad ett vänligt ord kan betyda och hur hon ska skapa god stämning och arbetsglädje. Hon brinner hon för inkludering och att alla ska känna sig delaktiga, därför är hon också årets eldsjäl."

– Jag tycker bara att man ska bemöta alla människor som man själv vill bli bemött. Det blir naturligtvis dagliga kontakter med städet eftersom jag finns här på köpcentret, säger hon.

Den regionala prisutdelningen äger rum på Gothia towers i Göteborg den 8 oktober och riksfinalen i Stockholm den 25 november.