Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ann-Charlotte Gustavsson Up Bild: Lasse Edwartz
Ann-Charlotte Gustavsson Up Bild: Lasse Edwartz

"Anser att det är tillräckligt"

Varför samtliga nämnder förutom socialnämnden utökades med fler politiker har fått svar - ordförande för nämnden anser att antalet ledamöter är tillräckligt.

Antalet politiker i Socialnämnden förblir oförändrad när övriga nämnder i Uddevalla har utökats. På kommunfullmäktiges sammanträde besvarade socialnämndens ordförande Ann-Charlotte Gustavsson, UP, på den tidigare ordförandens fråga.

– Jag ska försöka svara enkelt på denna Enkla frågan, säger Gustavsson efter att hon konstaterar att frågan redan har besvarats på tidigare fullmäktige.

– Man anser att det redan är tillräckligt många ledamöter i socialnämnden, säger hon och ser inga problem i att nämnden är den enda som inte utökas.

– Jag känner mig fullständigt nöjd med den sammansättningen av personer som vi har i socialnämnden.

Stefan Skoglund (S), tidigare ordförande i socialnämnden och numera andre vice ordförande anser dock inte att det är ett svar.

- Du svarar inte på denna enkla fråga? alla sex partier får ersättare som går in för varje respektive ledamot. Men det stämmer inte för socialnämnden, svarar han.

– Antingen om det glömdes bort, eller om det är så att det är en jobbig nämnd som ingen vill sitta i. Det hade varit bra att få veta varför, svarar Skoglund.

Kommunstyrelsen ökade från åtta till tio ersättare, Barn och utbildningsnämnden från sju till nio ersättare. Kultur- och fritidsnämnden ökade från sex till åtta ersättare. Samhällsbyggnadsnämnden ökade antalet ersättare från sju till nio. Jävsutskottet har ökat från fem till sju ledamöter. Socialnämnden har fortsatt sju ersättare.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot en utökad politisk verksamhet i Uddevalla.

Bohusläningen har sökt Christer Hasselbäck (UP)