Apotek rånat i Ljungskile

På fredagskvällen rånade två män apoteket i Ljungskile i samband med att personalen förberedde för stängning. Enligt polisen har männen fick männen med sig narkotikaklassade tabletter från platsen.

ANNONS
|

I samband med att apoteket i Ljungskile skulle stänga vid 18-tiden kom två män in och hotade personalen till att öppna ett skåp med narkotikaklassade tabletter.

– Båda svartklädda med någon form av maskering, huvtröja eller mössa. De hotade personalen verbalt och roffade åt sig en del narkotikaklassade tabletter, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Enligt vittnesuppgifter ska männen sedan ha sprungit till en väntande bil. Polisen misstänker därmed att det kan finnas minst en tredje person inblandad.

– Vi har ett par patruller på plats som söker av området och pratar med personalen samt vittnen. Det har varit en del personer som sett de här männen så vi har lite att gå på men vi får se var det leder, berättade Peter Adlersson vid 19-tiden.

ANNONS

Polisens sökinsats gav däremot inget direkt resultat. Men butiken har spärrats av och polisen kommer genomföra en teknisk undersökning under lördagen.

– Vi kommer säkra vissa spår. Samtidigt vet jag att de arbetar med att ta fram bilder från övervakningskameror. Själva sökandet är över men utredningen fortsätter, säger Peter Adlersson.

Ingen från personalen skadades fysiskt i samband med händelsen.

ANNONS