Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Catarina Svensson Brådén är präst i Dalabergs församling. Bild: Lasse Edwartz
Catarina Svensson Brådén är präst i Dalabergs församling. Bild: Lasse Edwartz

Arbetar för samarbete över religionsgränserna

Nästa vecka kommer olika aktiviteter arrangeras på Dalaberg med olika fokus. För femte året i rad arrangeras religionsveckan där församlingar samarbetar över religionsgränserna.

En sund dialog över religionsgränserna. Det är det stora syftet bakom religionsveckan som återvänder till Dalaberg nästa vecka.

Det är femte året i rad som veckan arrangeras och bakom initiativet står Svenska kyrkan, Islamiska centret, Somaliska föreningen Hilac och De väntades islamiska församling.

Temaveckan drar igång under onsdagen med en föreläsning för områdets skolpersonal.

– Vi har bjudit in Viktor Aldrin, universitetslektor på högskolan i Borås. Han har innehar stor expertis på religion och diskrimineringsgrunder. Lärare har stor kunskap om olika diskrimineringsgrunder men för religion är det lite bortglömt, säger Lasse Berndes, präst på Dalaberg.

Mat, framträdanden och mingel

Senare på kvällen kommer det kvinnliga nätverket Power of pink hålla i en temakväll under namnet Dialog med glitter och glamour. Mötet är öppet för alla och det kommer bjudas på mat med rötter från olika världsdelar, framträdanden och mingel.

– Vi vill ha en miljö där man vågar umgås över gränserna. Lyssna på god musik och äta gott med inslag av både allvar och skoj, säger Catarina Svensson Brådén, som också är präst i Dalabergs församling.

Under torsdagskvällen kommer Islamiska centret hålla en temakväll.

– Vi kommer bjuda in till en träff med en imam. Alla människor är välkomna och man kommer få möjligheten att ställa vilka frågor man vill, säger Hussein Almeeah, Islamiska centret.

Däremot berättar han att man inte har spikat plats för mötet ännu.

Under lördagen kommer en frukost för endast kvinnor hållas i Dalabergs kyrka. Då kommer konstnären Lena Forsberg och berättar om sin utställning Gränslandet. Den gestaltar bibliska berättelser genom handgjorda dockor.

Veckan avslutas sedan traditionsenligt under Dalabergsmässan på söndagen.