Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hårdfogning pågår i korsningen vid Kungsgatan och Kålgårdsbergsgatan. Bild: Uddevalla kommun

Arbetet återupptas på Kungsgatan – ska vara klart till påsk

Kylan och snön har gjort att arbetet på Kungsgatan har stått still. I och med de mildare temperaturerna kan arbetet påbörjas igen. Den nya planen är att allt ska vara klart i mitten av april.

Arbetet har stått still ett tag. Men när kvicksilvret i termometern stigit över noll har arbetet med att rusta upp Kungsgatan i Uddevalla återupptagits.

– Det är så när man jobbar i de här miljöerna, vädret styr lite över en. Nu hade vi ändå tur att vi kunde jobba ända fram till nyår. Men det har legat still sedan dess, säger Stefan Björling, centrumsamordnare på Uddevalla kommun.

En hel del arbete återstår. Korsningen vid Kungsgatan och Kålgårdsbergsgatan ska hårdfogas, en fogning som behöver två dygn på sig för att bli riktigt hård. Det görs för att vägen ska tåla biltrafik.

– Vi vill ju att gatan ska vara hel, att den inte körs sönder. Om vi släpper på för tidigt så skulle vi behöva gå tillbaka och rätta till snart igen, säger Björling.

Om vädret växlar kan det brytas igen

Parallellt med detta pågår läggs den sista handen på Hasselbacksparken.

– Där håller vi på med den sista stenläggningen. Vi har kvar lite elinstallation och även där fogning. Men där hårdfogar vi inte, eftersom det inte kör bilar där, utan använder en lättare form av fogning. Sedan ska vi också plantera alla växter i den nya parken.

Planen är nu att arbetet ska vara slutfört lagom till påsk, med en invigning på Valborgsmässoafton.

– Det är vår målsättning. Men det säger jag med samma reservation som jag alltid gör. Om det kommer två decimeter snö i mars, då får vi bryta igen, säger han.