Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bästa sommaren på länge för hemtjänsten i Uddevalla

Den har varit den bästa sommaren på länge för hemtjänsten i Uddevalla. Ovanligt bra vikarier har rekryterats som gjort att arbetet flutit på bra.

Medan Sotenäs kommun haft brist på vikarier, där bland annat förvaltningschefen fått hoppa in, så har Uddevalla kommun haft den bästa sommaren på länge när det gäller personalfrågan.

– Det har faktiskt varit en väldigt lugn sommar, säger Edina Cehic, vikarierande sektionschef för hemtjänsten.

I en avstämning med enhetscheferna uppfattades kompetensen hos vikarierna som något högre än vanligt, vilket har varit en faktor till att sommaren blivit lyckad. Edina Cehic vill även lyfta fram enhetscheferna som en viktig del i arbetet att hitta bra vikarier.

– Enhetscheferna har gjort ett fantastiskt arbete med att hitta bra vikarier, även bemanningsföretaget, säger hon.

Längre rekryteringsprocess

Christer Fransson, avdelningschef för bemanningsenheten delar Cehics bild av sommaren.

– Övergripande har det varit en bra sommar, klart att det varit vissa enstaka arbetsplatser som haft det jobbigare med sjukdomar och så vidare, men i det stora hela har det varit bra, säger han.

I år har kommunen anställt 350 sommarvikarier, vilket är en aningen färre än förra året. Totalt hade de 800 sökande. De senaste åren har rekryteringsprocessen blivit svårare och svårare, fram tills i år.

– Vi startade rekryteringsprocessen tidigare än föregående år, redan i december, det är kanske en anledning till att vi hittat så bra vikarier. Annars är det svårt att säga varför det varit så bra just i år, säger Christer Fransson.