Simskoleverksamheten prioriteras och allmänheten får minskat tillträde till badhuset. Detta för att minska trängsel och risk för smittspridning. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Simskoleverksamheten prioriteras och allmänheten får minskat tillträde till badhuset. Detta för att minska trängsel och risk för smittspridning. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Badet skärper rutinerna – minskat tillträde för allmänheten

Simskoleelever ska prioriteras. Allmänheten släpps in i mån av plats. Det är de nya reglerna på Walkesborgsbadet som nu skärper rutinerna på grund av coronapandemin.

ANNONS
|

Ökad trängsel på Walkesborgsbadet har nu lett till att tillgängligheten för allmänheten begränsas. Kommunen meddelade under torsdagen att elever i simskolan ska prioriteras, och att allmänheten släpps in i mån av plats.

– Vi ser att antalet besökare ökat markant efter sommaren och vi har haft kontakt med smittskyddsläkare och kommunens miljöskyddstillsyn. Därför genomför vi nu ett antal åtgärder för att minska trängsel, meddelar Jonas Hagberg, enhetschef för Walkesborgsbadet via kommunens hemsida.

Bohusläningen skrev i slutet av september att miljökontoret skulle genomföra oanmälda inspektioner av badhuset, detta efter klagomål på trängsel. Besökare vittnade om att det var proppfullt såväl vid bassängerna som i omklädningsrummen, och att vare sig barn eller vuxna höll avstånd.

ANNONS

LÄS MER:Trängseln på badhuset ska undersökas

Vädjar om respekt och avstånd

Jonas Hagberg berättade då att vissa åtgärder redan vidtagits tidigare för att undvika trängsel, bland annat att skyltar satts upp, vissa sittmöbler tagits bort och att skåp i omklädningsrummen låsts.

Men nu införs alltså nya och strängare regler som innebär att allmänheten får sämre tillgång till badhuset. Anledningen till att elever i simskolan prioriteras är att simkunnighet är ett av kommunens övergripande mål.

– Nu är vi mitt i en pandemi och måste förhålla oss till det. Vi genomför dessa åtgärder för att glesa ut inne i simhallen och i bassängerna, och vi vädjar till alla att respektera varandra och hålla avstånd. Vi följer samhällsutvecklingen av coronaviruset och kommer det nya riktlinjer framöver måste vi anpassa oss till det, meddelar Jonas Hagberg.

ANNONS