Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Polisen

Bedragare får betala över 70 000 i skadestånd

72 351 kronor. Så mycket ska en 25-årig kvinna betala i skadestånd till ett stort antal målsägare, detta efter att hon dömts för en lång rad bedrägerier samt för att ha stulit av släktingar.

Kvinnan åtalades tidigare i höstas, misstänkt för bedrägeri vid 32 tillfällen som skett från maj i fjol till januari i år. Kvinnan har utannonserat ett flertal föremål för försäljning, bland annat flera hästtillbehör som träns, hästtäcke, stigbyglar och sadel. 25-åringen har tagit emot pengar för varorna men har sen inte levererat dem. Totalt lurade hon till sig nästan 60 000 kronor på det här viset.

I tingsrätten medgav kvinnan att hon erbjudit varorna till försäljning, tagit emot pengar och sen inte levererat dem. Hon förklarade att hon hade svårt med ekonomin och att "det var enda sättet hon kom på som hon snabbt kunde få pengar". Däremot förnekade hon att hon att det varit planerat från början, utan att hon haft de flesta varorna och avsikten var att leverera. Att hon inte gjorde det berodde på att hon bodde långt från där varorna förvarades. 25-åringen förnekade därför att hon vilselett målsägandena att genomföra betalning till henne.

Tingsrätten konstaterar dock att hon i vart fall varit likgiltig till att leverera varorna och att hon har använt samma tillvägagångssätt flera gånger. Hon har inte heller försökt leverera varorna vid ett senare skede.

Nu döms hon för samtliga bedrägerier. Hon döms också för att ha stulit guldsmycken av två släktingar. Stölderna skedde i Uddevalla vid två olika tillfällen någon gång mellan januari och april förra året. Smyckena sålde hon sedan till en pantbank. Förutom att betala skadestånd till de lurade köparna, och till pantbanken, döms hon till skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar.