Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Uddevalla stadsbibliotek kommer att stänga tills vidare för att minska spridningen av coronaviruset. (Arkivfoto) Bild: David Scherman
Uddevalla stadsbibliotek kommer att stänga tills vidare för att minska spridningen av coronaviruset. (Arkivfoto) Bild: David Scherman

Biblioteken i Uddevalla stänger tills vidare

Biblioteken i Uddevalla stänger från och med måndag 23 mars. Syftet är att minska spridningen av covid-19.

De biblioteken som berörs är Uddevalla stadsbibliotek, Dalabergs bibliotek, Ljungskile bibliotek och bokbussen. Biblioteken kommer att vara stängda tills vidare.

– Till biblioteken kommer många besökare i alla åldrar. Flera av dessa besökare tillhör riskgrupper. Eftersom biblioteken är öppna mötesplatser som är till för alla, kan det därför vara en plats där smitta sprids, skriver Uddevalla kommun på sin hemsida.

Under veckan kommer biblioteken att arbeta intensivt med att utveckla olika lösningar för att kunna fortsätta erbjuda den service biblioteken normalt erbjuder.

– Vi erbjuder olika e-tjänster där du kan låna e-böcker, e-ljudböcker, strömma film och mycket annat, skriver kommunen.

Spridningen av coronavirus i samhället får också konsekvenser för fler bibliotek i området. Munkedals bibliotek har redan reducerade öppettider. Biblioteket i Hunnebostrand hade bara stängt en dag men är öppet som vanligt nu, det vill säga onsdagar mellan 14:30–17:30.