Bil körde av vägen – varnar för halka i Bohuslän

Strax innan klockan nio på torsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på väg 160, mellan Rotviksbro och Nötesundsbron. Enligt uppgift var det halt på platsen, och SMHI manar till försiktighet.

ANNONS
|

Räddningstjänst och ambulans larmades vid nio-tiden till en trafikolycka längs väg 160 mellan Rotviksbro och Nötesundsbron. En personbil hade kört av vägen och in i en stolpe.

– Det ska ha berott på halka på platsen, säger Helen Wickberg på SOS Alarm.

En person ska ha färdats i bilen och ska inte behöva hjälp från vården, men ambulans larmades till platsen för kontroll. Vid klockan 9.45 hade räddningstjänsten kunnat lämna platsen.

SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig blixthalka längs västkusten under torsdagsförmiddagen, fram till klockan tolv. Varningen gäller från Kungälv och söderut, men det kan vara besvärligt också norrut längs hela Bohuskusten.

ANNONS

– Det är viktigt att man tar det varligt och är försiktigt på vägarna. Det är en knivig situation, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

Det som gör läget besvärligt är att morgonens och förmiddagens snöfall övergår till regn som faller på kalla vägbanor vilket kan orsaka blixthalka. Detta berör främst kustområdena, medan det inåt landet inte övergår till regn.

Detta kan leda till långsammare trafik och begränsad framkomlighet, samt förseningar i kollektivtrafiken. Särskilt för personer som ska färdas söderut.

– Åk en halvtimme tidigare än tänkt. Kom hellre fram än råka ut för någon olycka på vägen, polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, påminner om att det alltid är extra mycket trafik dagen innan julafton.

– Det blir rejäl eftermiddags-rusningstrafik och det kommer lite mer nu i och med att folk kanske ska lite längre, de ska köra till släktingar lite utanför Göteborg och så vidare, säger han.

– Men nu, när det är lite i gränslandet och inte är vitt överallt, då är problemet att folk överskattar sin förmåga att framför sitt fordon. Man tror inte att det är så farligt som det är.

ANNONS