Bil med hästsläp fattade eld på vägen mot Torp


– Däcken har exploderat, jag vet inte om det är någon häst i vagnen, men det är fruktansvärt, säger vittnet Katarina Svensson. Väg 161 stängdes av på grund av bilbranden.

ANNONS
|

Larmet kom 14:14. Det var en förbipasserande som såg en bil som stod still vid vägkanten och brann, på länsväg 161 mellan Rotviksbro och Torp i riktning mot Torp. Några personer syntes enligt anmälareninte på platsen. Bilen som brannhade också en hästkärra kopplad till sig.

- Det är en bil som har börjat brinna under färd.Vi vet inte om det var någon häst i släpet.Vi har inga uppgifter om personskador eller andra skador, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen.

Katarina Svensson kom körandes längs vägen när bilen framför henne tvingades bromsa in på grund av den brinnande hästtransporten.

– Däcken har exploderat. Det hördes kraftiga smällar. Jag tror att de har lyckats koppla loss bilen som har transporterade hästtransporten. De som körde verkar också haft sinnesnärvaro att svänga in till sidan då vagnen står i en bussficka, säger Katarina Svensson.

ANNONS

– Jag vet inte om det var någon häst i den, men det är fruktansvärt.

Bilens förarehade svängt in på en bussficka, så bilen stodinte mitt i vägen. Bilen var redan övertänd när räddningstjänst kom till platsen. Vägen stängdes av heltunder räddningsarbetet med långa köer som följd. Ungefär en timme efter att larmet kom släpptes trafiken på igen.

ANNONS