Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Patric Söderström / TT
Bild: Patric Söderström / TT

Bil stoppades med spikmatta i Uddevalla efter polisjakt på E6

En biljakt som började i Stenungsund under onsdagskvällen slutade utanför Uddevalla. Då hade den flyende bilen hunnit vända på E6 och köra mot trafiken, innan den stannades av polisens spikmatta.

Vid 22:30-tiden upptäckte en polispatrull i Stenungsund en bil som körde snabbt på E6 i riktning norrut. Patrullen försökte stoppa bilen, men i stället för att stanna försökte föraren köra ifrån polisen och ett efterföljande inleddes. Jakten fortsatte norrut förbi Uddevalla. Vid Saltkällan, innan Munkedalsbron, vände den flyende bilen på motorvägen i ett försök att undkomma polisen och började köra söderut på E6 i fel färdriktning.

– Vi vänder inte på motorvägen och förföljer en bil mot trafiken, där går gränsen, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Men vid Hogstorp hade polisen lagt ut spikmatta på vägen och där tog färden för den flyende bilen slut, med fyra punkterade däck.

I bilen färdades två män i 30-årsåldern. Föraren, som är välkänd av polisen sedan tidigare, greps misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han släpptes dock efter förhör.