Polisen i intensiv biljakt under natten till tisdag.
Polisen i intensiv biljakt under natten till tisdag. Bild: Arkivbild

Bilist körde ifrån polisen – i 200 kilometer i timmen

Under natten till tisdag vägrade en bilist i Kungälv att stanna på polismans tecken. I stället tryckte föraren på gasen och polisen inledde en biljakt på E6 i riktning mot Uddevalla. Samma bilist är nu gripen för grov skadegörelse och stöldförsök bara en stund senare.

ANNONS
|

Det var klockan 01.00 under natten som polisen påbörjade förföljandet av en bilist som vägrade stanna på polismans tecken i Kungälv.

Föraren tryckte i stället på gasen och begav sig i väg ut på E6. Han fortsatte norrut i hög hastighet och passerade bland annat Stenungsund och Ljungskile.

– Han körde i 200 kilometer i timmen på E6 i riktning mot Uddevalla, säger Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl i Väst.

I höjd med Lerbomotet i Uddevallas kommun fick polisen stopp på föraren med hjälp av en spikmatta.

– Han körde över polisens spikmatta en halv timme senare och flyr sedan från bilen, men han stoppas och säkras av polispatrullen på plats, säger Schildt.

ANNONS

Föraren, en man i 25-årsåldern, är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Gripen för stöldförsök en stund senare

Efter det misstänkta drograttfylleriet kördes den 25-årige mannen till sjukhuset, efter besöket uttrycker sig mannen till patrullen att han kommer ställa till med saker. En stund senare hör polisen hur en ruta krossas till en lokal pizzeria, vars kassa var uppbruten. Patrullen identifierar samma man vid ett McDonalds i närområdet och lyckas gripa honom. Den 25-årige mannen fördes till stationen för vidare utredning.

– Det blir ett kapitel till på den nattstoryn. Det framgår inte om han kom över några pengar där. Vi vågade inte gå in i lokalen för att det fortfarande fanns glasspillror i rutan och vi var rädda att det skulle gå sönder, säkerhetsrisk, säger Christer Fuxborg, Polisens presstalesperson Väst.

ANNONS