En ung man har gripits efter smitning från poliskontroll och misstänks för flera brott.
En ung man har gripits efter smitning från poliskontroll och misstänks för flera brott. Bild: Johan Nilsson/TT

Biljakt i Uddevalla när förare smet från polisens kontroll

En ung man har gripits efter en biljakt i Uddevalla och Färgelanda. Jakten startade efter att den misstänkte ska ha smitit från en poliskontroll i södra delen av Uddevalla och försökt köra på en polis som då avlossade sitt tjänstevapen.

ANNONS
|

Polisen i Uddevalla hade startat en trafikkontroll i närheten av Bohusgården på eftermiddagen. Men kontrollen hade precis påbörjats när ett fordon försökte smita från platsen. Föraren uppges ha försökt köra på en polis, som då avlossade sitt tjänstevapen i samband med händelsen.

– Det var på Göteborgsvägen nånstans på söder. I samband med att man ska stoppa en bil där så har föraren på nåt sätt försökt köra på en polis och stuckit från platsen. Det har blivit ett förföljande, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Detta inträffade vid 15:40-tiden och polisen beslutade att följa efter fordonet, då föraren misstänks för bland annat vårdslöshet i trafik. Flera polisbilar var inblandade i jakten som gick upp mot Dalsland via Boxhultsvägen/Fjällvägen.

ANNONS

– Efter ett tag tappade man bort bilen, men efter att ha letat ett tag hittade man bilen med två personer söder om Ödeborg, berättar Peter Adlersson och fortsätter.

– Det var en kille i 18-årsåldern som var förare och en kvinna fanns i bilen också. Föraren är gripen, det var odramatiskt, och bilen är tagen i beslag.

Mannen greps, och senare under kvällen anhölls, misstänkt för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri. Kvinnan, som uppges vara i 20-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott

ANNONS