Biljakt på E6 slutade i dike i Resteröd

Polisen jagade en bilist på E6 inatt och två personer omhändertogs av polisen. I bilen hittades slangningsutrustning som omhändertogs av polisen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid 03-tiden som polisen såg en bil på E6 i höjd med Uddevalla som kördes vingligt. Polisen försökte stanna bilisten men denne försökte köra ifrån.

Bilen avvek ut på gamla E6 ut mot Resteröd och då tappar polisen kontakt med bilisten. Bilen hittas senare i ett dike i närheten men ingen person var på platsen

Med hjälp av en drönare lokaliserades två personer ute i skogen.

– Men vi kunde inte styrka om någon av dem kört bilen så det blev ingen anmälan av det, säger Elisabeth Melander, stationsbefäl vid polisen i Fyrbodal.

I samband med jakten läckte också dieselolja ut på vägen.

ANNONS

– Vi har kontaktat Trafikverket för att de ska hjälpa till med sanering, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

I bilen hittade polisen utrustning som kan användas för att slanga bensin från bilar. Den togs i beslag av polisen då den kunde antas skulle användas vid brott.

ANNONS