Blottare onanerade framför barnfamilj på Skeppsviken

I våras var en barnfamilj och promenerade vid den Syriska hästen vid strandpromenaden i Uddevalla. Men utflykten fick ett otrevligt avslut efter att en man blottat sitt kön och börjat onanera mot familjen. Nu leder händelsen till rättegång.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En Uddevallafamilj, där föräldrarna är i 30-årsålden och barnen är små, var i mars ute vid Skeppsviken för att få lite frisk luft. De promenerade upp emot den Syriska hästen när mamman fick syn på en man som betedde sig underligt.

– Mannen såg mig, och då började han onanera. Så jag sa till mina barn att gå iväg och gå upp på en annan kulle. Det kändes som att mannen gick igång väldigt när han märkte att vi kom närmare honom, har kvinnan berättat för polisen.

Mannen ska ha fortsatt onanera under flera minuter. Familjen gick till sin bil och mannen höll fortfarande på när de körde från platsen.

ANNONS

Hade servetter och vaselin

Familjen kontaktade polisen, vilket även ytterligare en person hade gjort. När en patrull anlände vid platsen fanns mannen inte kvar men efter en stund letandes fick de syn på en person som stämde in på signalementet.

Och när patrullen närmade sig började mannen springa därifrån. Det hela slutade med att en polis fick brotta ner den misstänkte, som visade sig vara i 60-årsåldern.

Vid en visitation upptäckte polisen att mannen hade både servetter och en burk vaselin. Men han nekar till brott och säger att han har skakningar på grund av en allvarlig sjukdom.

– Senaste året har jag även börjat fått urinläckage. Så när jag kissar så tar det tid. (...) De kanske fick för sig att jag hade dåliga avsikter, har han sagt till polisen.

Ertappad vid samma plats tidigare

Det visade sig att en polispatrull hade haft med mannen att göra redan i november 2019. Även då hade en person ringt in och larmat om en onanerande man vid den Syrianska hästen.

Även den gången var det alltså samma man. Men vid det tillfället ville inte inringaren fullfölja polisanmälan.

Men för händelsen med barnfamiljen kommer det nu bli rättegång. Mannen åtalas vid Uddevalla tingsrätt för sexuellt ofredande.

Han nekar till brottsanklagelsen.

ANNONS