BMW-ligan härjar i Bohuslän

Tre BMW-ägare i Uddevalla gjorde en annorlunda upptäckt när de kom ut till sina bilar i går morse. Bilarna saknade nämligen ratt.

ANNONS
|

Den senaste månaden har den så kallade BMW-ligan slagit till på flera håll i Västra Götaland. Men Bohuslän har varit förskonad och ingen bilägare har anmält att ratten blivit stulen.

Natten till fredagen verkar det av allt att döma som om BMW-ligan har hittat till Bohuslän.

På fredagsmorgonen fick polisen nämligen in tre anmälningar om bilinbrott från tre adresser i Uddevalla.

Samtliga bilar har utsatts för inbrott där ratten med den eftertraktade krockkudden är borta. Dessutom har man stulit instrumentpanel, stereo och navigationssystemen.

– I en av bilarna har man bara tagit ratten med krockkudde, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman för region Väst.

ANNONS

Enligt Peter Adlersson kräver det stor teknisk kunskap om hur ratten är uppbyggd och monterad, för att ta loss den och fortfarande ha krockkudden intakt.

– Det är väldigt lätt att krockkudden utlöser sig, säger Adlersson.

Bilarna som utsatts för stölderna har stått parkerade på Montörvägen, Fasserödsvägen och Ulvstigen. Samtliga bilar är av BMW-modeller.

LÄS MER: Samma sak 2015, men då ett annat bilmärke

Enligt Martin Landberg, inre befäl vid polisen i Uddevalla, har polisens tekniker varit på plats under förmiddagen och genomfört tekniska undersökningar i de utsatta bilarna.

– Vad jag har hört så ligger det stora pengar i att stjäla utrustning från den här typen av bilar, säger Martin Landberg.

Enligt uppgift från polisen kan man få tusentals kronor för intakt krockkudde om man säljer den utomlands. Därför är de stöldbegärliga för ligor som riktar in sig på den här typen av stölder.

Polisen tror att ligorna tar med sig den stulna utrustningen där den säljs till exempelvis krockskadade bilar som måste utrustas med ny krockkudde.

För den som drabbas är det dessutom väldigt dyrt att reparera bilen. Det rör sig om många tusentals kronor att sätta in en ratt och instrumentpanel.

Ligan härjade för bara en vecka sedan i trakterna kring Stenungsund. I Stora Höga drabbades fyra BMW-ägare inom ett dygn. Även fordonsägare i Munkedal ska ha drabbats.

ANNONS
ANNONS