Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bokbussen räddning i nöden för lässugna Dalabergsbor

Dalabergs biblioteket är stängt fram till måndag för renovering. Men för de som varit lässugna under veckan har bokbussen kommit till undsättning och hållit öppen.

Under veckan har personer samlats utanför bussen för att spela kort och läsa tillsammans med bibliotekarierna.

– Vi kom hit lite sent i måndags och då var det en anstormning av människor som ville komma och låna böcker. Vi hade en hel del utlåningar i onsdags också, men nu på fredagen har det inte varit lika mycket, säger Jessica Fransson som är bibliotekarie på Dalabergs bibliotek och på Stadsbiblioteket i Uddevalla.

Låna böcker till sina barn

Mahasen Bahar med sina barn Kahlil och Khalid Bahar var en av alla som hittade till bokbussen under fredagen.

– Vi gick till biblioteket och skulle lämna tillbaka böcker när vi såg att det var stängt. Där fanns det en skylt om att bokbussen skulle vara vid fotbollsplanerna så då gick vi hit istället. Jag ska låna någon bok till mina barn, säger hon.

Planen är att Dalabergs bibliotek ska öppna igen som vanligt på måndag. Då ska ny belysning och nytt innertak vara på plats på biblioteket.

– Om renoveringen inte är färdig så kommer nog bokbussen komma hit någon gång igen nästa vecka, men när är inte helt bestämt, säger Jessica Fransson.