Bostadsrättsbygge igång på Söder

26 av de 47 planerade bostadsrätterna är redan sålda. Nu har det första spadtaget för nästa etapp av bostadsbyggandet på Södergården tagits.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Alla invigningar är trevliga, men den här är extra trevlig, säger Christer Hasslebäck (UP) kommunstyrelsens ordförande i sitt tal innan det första spadtaget på etapp två av bostadsbyggandet på söder i Uddevalla grävs.

– Jag har starka minnen från den här platsen, säger han och berättar att han själv gick på Söderskolan som var placerad på området där det nu byggs bostadsrätter.

Kvarteret Södergården kommer totalt få 139 nya bostadsrätter. De första två husen stod klara redan våren 2017, sedan har det fortsatta byggandet dragit ut på tiden.

– Vi var lite oroliga eftersom det var överklaganden och blev lite försenat, därför känns det väldigt skönt att det kommer igång nu. Vi är väldigt stolta över det här, säger Peter Oppenstam, projektledare på Riksbyggen.

ANNONS

Guldglans över nytt kvarter

De nya husen kommer att rymma 47 lägenheter som är mellan 49 upp till 114 kvadratmeter stora tvår, treor och fyror.

– Det kommer finnas gemensamhetslokal, besökslägenhet och varje lägenhet har två balkonger, en inglasad och en öppen. Det kommer bli väldigt fint, säger han och berättar om namnet på den kommande bostadsrättsförening.

Petter Oppenstam, projektledare på Riksbyggen .
Petter Oppenstam, projektledare på Riksbyggen . Bild: Christian Flodin

–Guldpennan. Dels är det guldglans över det här bygget och pennan är för att få med att det tidigare låg en skola här. Vi kommer också plantera vildvin som ska få klänga på husväggarna, så som det gjorde på Söderskolan, berättar han.

– Vi vill försöka få med skolmiljön i de nya husen.

"Det ligger bra mitt i stan med nära till allt"

Våren 2021 ska de två husen stå klara för inflyttning. En av de som redan slagit till och köpt en bostadsrätt är Yvonne Steen. Hon är på plats vid invigningen.

– Det känns jättebra, känns som vi kommer närmare inflytt nu, säger hon.

– Det har dragit ut på det, men nu börjar man längta efter att flytta in när bygget kommit igång igen. Även om det är ett tag kvar, säger Yvonne som är nöjd med läget på Söder.

– Man har gjort sitt med villa, nu vill vi ha något annat och vill bo på Söder. Det ligger bra mitt i stan med nära till allt.

ANNONS

Christer Hasslebäck, Yvonne Steen och Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen fattar tag i varsin spade som står nedstuckna i en grushög. En guldfärgad ryggsäck fylld med guldpennor grävs fram och därefter utbringas en invigningsskål.

ANNONS