Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bröt sig in i garage efter att ägaren gripits av polis

Mannen som bodde på adressen hade gripits av polis och satt häktad. Då passade en 43-årig återfallsförbrytare på att bryta sig in i mannens garage, och nu döms han till fängelse.

I mitten av mars kontrollerade polisen en bil som stod vid en bostad i utkanten av Uddevalla. Bilen var stulen och falskskyltad och på förarplats satt en 43-årig man som varit flitigt återkommande i polisens utredningar. Vittnen hade sett bilen vid huset några dagar tidigare och då hade det lyst i garaget.

Mannen som bodde på adressen var då inte hemma, eftersom han hade gripits av polis en dryg månad tidigare och satt häktad och åtalad.

Polis grep då 43-åringen som misstänkt för både inbrott och stöld av bilen han satt i. I bilen hittades också två hagelpatroner och pepparsprej, och i en annan bil som var registrerad på 43-åringen hittade polisen stöldgods som tillhörde mannen som bodde på adressen. 43-åringen ställdes inför rätta för bland annat stöld och vapenbrott.

Dömdes senast i februari

Mannen nekade till inbrottet i garaget och sa att det var bara en tillfällighet att han befann sig i bilen vid den platsen när polisen grep honom. Han berättade också att han inte kört bilen utan att det var en vän till honom som körde och att han själv inte visste om att den var stulen.

Uddevalla tingsrätt anser att det inte finns tillräckliga skäl att döma mannen för bilstölden, men dömer honom i stället för häleri för att ha brukat det stulna fordonet. När det gäller inbrottet i garaget och de övriga brotten kommer domstolen fram till att han är den skyldige.

43-åringen förekommer under 58 avsnitt i belastningsregistret, och dömdes så sent som i februari till fängelse för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma i fråga anser tingsrätten och dömer 43-åringen till tre månaders fängelse.