Brand i garage på Nordmanneröd

Under natten inkom ett larm om en garagebrand på Nordmanneröd. Garaget ska vara fristående, och räddningstjänsten begav sig till platsen med flera enheter.

ANNONS

Det var vid 03.30-tiden som brandlarmet först kom in. Enligt Andreas Elfström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, ska det dock inte ha synts några lågor utifrån.

– Vi är precis framme och antingen har det brunnit eller så brinner det fortfarande. Det syns inget från utsidan, men det är varmt i byggnaden och sotigt på fönster, sade han klockan 03.45.

Vid tiden hade räddningstjänsten tre enheter på plats, med ytterligare en på väg. Garaget är fristående och närmaste byggnad ska ligga drygt tre meter bort.

Vid 04.25-tiden uppdaterar Elfström med att branden nyss hade släckts. Räddningstjänsten räknade dock med att bli kvar en dryg halvtimme till, för att kunna ventilera byggnaden.

ANNONS

– Det har brunnit rätt ordentligt där inne. Det som stoppade branden från att spridas var nog att det var så pass välisolerat att några rutor aldrig gick sönder, vilket gjorde att branden inte fick något syre, säger befälet.

Vad som orsakat branden är okänt.

ANNONS