Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.

Brand i hyreshus - "Förmodligen anlagd"

En brand bröt ut i entrén till ett lägenhetshus på Jarlsgatan i Uddevalla under tisdagseftermiddagen. Vad som orsakat branden är oklart. Nu har polisen inlett en förundersökning gällande mordbrand alternativt försök till mordbrand.

Vid 17-tiden upptäckte någon att det var kraftig svart rök i ett trapphus på Jarlsgatan Uddevalla. Personen kontaktade SOS-alarm som skickade räddningstjänst. Väl där kunde de släcka branden. Det var utsidan av en dörr som tagit fyr.

– Vi avslutade precis insatsen här. Branden är förmodligen anlagd, säger Kent Arvidsson styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla.

Polisen är i nuläget förtegen om vad orsaken till branden kan vara. De utesluter inte att det rör sig om en anlagd brand. En förundersökning gällande mordbrand, alternativt försök till mordbrand har inletts.

– Vi kan inte utesluta det, det är för tidigt att säga. I nuläget är det oklart och vi ska göra en grundlig teknisk undersökning, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Alla lägenheter fick evakueras och ingen person kom till skada. Räddningstjänsten var tvungna att bryta upp en dörr för att säkerställa att ingen person befann sig i lägenhetshuset.

Enligt räddningstjänsten är lokalerna rökskadade.