Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Brand på spis i flerfamiljshus

På söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Uddevalla där det brann i köket. I lägenheten fanns också två hundar. Senare på kvällen meddelade polisen att en man gripits misstänkt för mordbrand.

Larmet inkom strax innan halv fem på eftermiddagen. Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm skickades både räddningstjänst och ambulans till platsen där det brann i en lägenhet på första våningen i ett flerfamiljshus.

– Det är främst på spisen i köket som det brinner, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Enligt honom var det inte någon svårsläckt brand men arbetet försvårades något av att två hundar befann sig i lägenheten. Ingen ska dock ha kommit till skada i samband med branden och strax efter klockan 17 var räddningstjänsten klara med arbetet på platsen.

Vad som har orsakat branden är i nuläget oklart. Senare under söndagskvällen meddelade polisen att en man har gripits misstänkt för mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom omständigheterna är sådana att vi inte kan utesluta att branden är anlagd. Den gripne mannen är i 40-årsåldern och är skäligen misstänkt, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Har mannen någon koppling till adressen där det brann?

– Det är inget som jag kan gå in på i nuläget.

Platsen för branden är avspärrad och polisen planerar att genomföra en teknisk undersökning, om möjligt redan under söndagskvällen.