Brand på spis i flerfamiljshus

På söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Uddevalla där det brann i köket. I lägenheten fanns också två hundar. Senare på kvällen meddelade polisen att en man gripits misstänkt för mordbrand.

ANNONS
|

Larmet inkom strax innan halv fem på eftermiddagen. Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm skickades både räddningstjänst och ambulans till platsen där det brann i en lägenhet på första våningen i ett flerfamiljshus.

– Det är främst på spisen i köket som det brinner, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Enligt honom var det inte någon svårsläckt brand men arbetet försvårades något av att två hundar befann sig i lägenheten. Ingen ska dock ha kommit till skada i samband med branden och strax efter klockan 17 var räddningstjänsten klara med arbetet på platsen.

Vad som har orsakat branden är i nuläget oklart. Senare under söndagskvällen meddelade polisen att en man har gripits misstänkt för mordbrand.

ANNONS

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom omständigheterna är sådana att vi inte kan utesluta att branden är anlagd. Den gripne mannen är i 40-årsåldern och är skäligen misstänkt, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Har mannen någon koppling till adressen där det brann?

– Det är inget som jag kan gå in på i nuläget.

Platsen för branden är avspärrad och polisen planerar att genomföra en teknisk undersökning, om möjligt redan under söndagskvällen.

ANNONS