Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Brandmannen Anders Knutson har avlidit

Efter en räddningsinsats i våras har Ljungskilebrandmannen Anders Knutson nu avlidit. Hans hustru Hanna Knutson vill uttrycka tacksamhet till deras församling, blåljuspersonal, sjukhus och familj för deras stöd.

Den 18 april åkte brandmannen Anders Knutson till Ljungskile för att släcka en villabrand. Under arbetet klättrade han upp på en hög stege för att komma åt under släckningsarbetet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Bitar av taket rasade plötsligt ner och träffade Anders som föll tre meter ner till marken med bråte över sig som uppskattats till mellan 150 och 200 kilo.

Enligt sjukhuset bestod skadorna vid mottagandet av brandmannen av en eventuell blödning i skallen, nacken påverkad och en punkterad lunga.

Sedan följde sex månaders kamp. Anders var stundvis var vaken och det fanns en förhoppning om tillfrisknande.

Men den 31 oktober avled Anders Knutson till följd av skadorna.

"Med flera allvarliga komplikationer orkade inte Anders kropp mer", skriver kollegorna i ett gemensamt uttalande på Facebook.

– Jag saknar honom jättemycket. Men jag är samtidigt tacksam för den tiden vi har fått ha tillsammans. Och vi är tacksamma för allt engagemang. Det är många som visar ett stort engagemang för Anders och familjen. Vår församling, blåljuspersonal, sjukhuset. De har varit ett stort stöd, säger hustrun Hanna Knutson.

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän kommer idag den 1 November klockan 12.00 hålla en tyst minut för att hedra sin kollega.

Gällande villabranden totalförstördes huset men polisen hyste inga misstankar om att den var anlagd eller liknande. De skrev en anmälan men utan misstanke om brott och Anders fall behandlades som en arbetsplatsolycka.