Brottsofferjourer slås samman

Brottsofferjourerna i Uddevalla och Vänersborg-Dalsland har gått samman. – Det är en effektiviseringsåtgärd, säger den nybildade jourens ordförande Rune Andreasson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sammanslagningen av de båda jourerna till Brottsofferjouren Bohus Norra Älvsborg möjliggör bland annat nyanställning av en kanslist på halvtid, skriver TTELA.

– Vi har länge haft ett nära samarbete mellan jourerna i Uddevalla och Vänersborg-Dalsland. Att slå samman föreningarna är ett sätt att minska på styrelsearbetet och kunna lägga mer tid på vårt stödjande arbete, säger Rune Andreasson.

Förändringen gäller bara själva administrationen och kommer inte att påverka verksamheten, enligt Rune Andreasson. Organisationens kansli ligger i Vänersborg, men kontoret i Uddevalla kommer också att finnas kvar.

Brottsofferjouren arbetar med att stödja både brottsoffer och vittnen.

– Alla som utsätts för ett brott och gör en polisanmälan får frågan om de vill ha kontakt med oss. Stödet kan vara i olika former, som telefonsamtal och möten, och alla stödjare arbetar idéellt.

ANNONS

Totalt ger jouren stöd till runt 500 brottsoffer i Vänersborg, Uddevalla och ytterligare åtta kommuner i Norra Bohuslän och Dalsland. Dessutom stödjer de sammanlagt runt 1000 vittnen genom sitt arbete med vittnesstöd vid tingsrätterna i Uddevalla och Vänersborg.

– I och med att vi slår ihop jourerna får vi också en större bredd och bättre möjlighet att välja en lämplig stödperson för olika typer av ärenden.

ANNONS