Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Roger Granat, utvecklingschef Uddevalla kommun

Bugg i socialtjänstens datasystem

I en vecka har datasystemet för socialtjänsten krånglat vilket gjort att de anställda har haft svårt att logga in. Men nu ska felet ha åtgärdats konstaterar socialtjänstens utvecklingschef.

Socialtjänsten i Uddevallas datasystem Procapita har krånglat sedan en vecka tillbaka. Det har inneburit att personal har haft svårt att logga in vid vissa tidpunkter.

– På morgonen och eftermiddagen har det blivit överbelastat vid de tidpunkter som det är många som loggar in samtidigt. Vi har varit tvungna att starta om programmet varje dag, säger Roger Granat, utvecklingschef på socialtjänsten i Uddevalla.

Personalen inom samtliga av socialtjänstens områden har under de stunderna inte kunnat komma åt dokumentation. Enligt Granat har det handlat om ungefär en halvtimme varje gång.

Vad har ni för backup när något sådant här händer?

– Man får gå tillbaka till det gamla hederliga pappret och pennan. Sen finns det vissa datorer som kommer åt information även om systemet ligger nere. Men digitaliseringen är en utmaning, systemen måste fungera.

På onsdag eftermiddag fungerade dock systemet felfritt.

– Till 99.99 procent kan jag säga att det nu är åtgärdat, i eftermiddag har vi inte haft problem, säger Granat.

Uddevalla kommuns IT-chef säger också att problemet nu är åtgärdat.

– Man har hittat problemet och det visade sig att företaget som står för datasystemet hade en bugg, berättar Britt-Inger Berntsson, It-chef.